Jota-Joti Uncategorized

Zenden en solderen tijdens regenachtige Jota-Joti 2019

De jaarlijkse Jota-Joti is dit weekend weer bezig. Tijdens dit communicatieweekend waren de leden druk in de weer met het zenden met andere scouting groepen en het solderen van elektronica bouwpakketjes.

Vandaag gingen de scouts en welpen in groepjes bezig met communicatievaardigheden. Bij de ene post leerden ze seinen met vlaggen en woorden spellen met morse code.  Bij de andere post werd er gezonden met zendamateurs Paul en Henry. Hier werd contact gelegd met andere scouting groepen in het land. We vroegen bijvoorbeeld naar hun favoriete kamp eten, de andere groep wilde onder andere een leuke mop horen. Ook gingen de scouts de uitdaging aan om een elektronisch bouwpakketje in elkaar te solderen. Een echte uitdaging maar onze scouts konden het aan!

Na de lunch zijn de groepjes het dorp ingegaan om op zoek te gaan naar verstopte vossen. Door gesloten vragen te stellen via de portofoons kwam de groepen erachter waar de vossen stonden. Ondanks de regen was het een geslaagde dag.

Jota-Joti 2019

De Jota-Joti 2019 wordt gehouden van vrijdag 18 tot en met zondag 20 oktober. Dit internationale evenement wordt standaard het derde weekend van oktober gehouden. JOTA-JOTI staat voor Jamboree On The Air en Jamboree On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar dit weekend via de amateurradio en het internet. In november 1996 besloot het World Scout Committee dat JOTI, door de groter wordende aanwezigheid van scouting op het internet. Volgend jaar wordt de Jota-Joti gehouden van vrijdag 16 tot zondag 18 oktober.