Uncategorized

Scouts van Die Robben strijden om felbegeerde RSW-bokaal

Na twee jaar afwezigheid kon ook de RSW eindelijke weer plaatsvinden! In het weekend van 13 tot en met 15 mei hebben de scouts van Die Robben in Nibbixwoud gestreden voor de eerste plaats en een ticket naar de LSW.

De 2022-editie van het evenement stond in het teken van ‘Live in the Jungle’. Deelnemers van de RSW hielpen Vreek Vlog, Sneaky Snap en Juicy Jane om een heel speciaal dier te vinden. Door het hele weekend likes te verzamelen, kon het jungledier ontdekt worden.

Die Robben deed dit jaar mee met 4 scouts, onder teamnaam: ‘De Crazy Gifkikkers’. Onze scouts hebben het hele weekend hun best gedaan om zoveel mogelijk punten te scoren. Vrijdagavond werden de eerste punten al verdiend bij het opbouwen van het kampterrein. Zaterdag konden de meeste punten verdiend worden tijdens de hike, het koken en het avondspel. Zondagochtend werden de laatste punten uitgedeeld bij verschillende minispelletjes.

De Crazy Gifkikkers zijn dit jaar geëindigd op de 16e plaats. Een hele prestatie, na twee jaar online opkomst door de coronapandemie!

 

 

Regionale Scouting Wedstrijden

De Regionale Scouting Wedstrijden zijn een nationaal fenomeen, ook wel bekend als de RSW. Tijdens de RSW strijden de scouts uit de regio Noord-Holland Noord om de eerste plaats. Niet alleen wordt er gestreden om de eer, ook maar om een ticket naar de LSW (Landelijke Scouting Wedstrijden). Gedurende het weekend worden de scouts gejureerd op scoutingvaardigheden, samenwerking en plezier. De jury kijkt onder andere naar de kwaliteit van de zelf gepionierde keuken, de kookkunsten en hoe de tent is opgezet. Daarnaast zijn er nog punten te verdienen door het spelen van verschillende spellen.