Uncategorized

Scoutingbijdrage bij herdenking Joods Werkdorp

Laatste steenlegging Joods Werkdorp

Op 6 oktober 2021 konden eindelijk na twee keer uitstel vanwege Corona de namen worden uitgesproken bij de herdenkingsstenen van het Joods Werkdorp in Slootdorp.

Vier jeugdleden hadden zich aangemeld om de namen samen met Chantal en Otto voor te lezen. Er is van tevoren goed geoefend om de namen goed uit te spreken wat nog best lastig was. Deze groep verzamelde zich om 13.00 uur bij het werkdorp om nog even rond te kijken, namen nog goed door te nemen en de ceremonie uitgelegd te krijgen. Samen met enkele andere voorlezers gingen wij één voor één onze lijsten voorlezen terwijl de voorgaande lezer witte rozen op de steentjes legde. Hierdoor lag er uiteindelijk een mooi lint van witte rozen.

Het is uitermate goed verlopen en het weer was stralend. De nabestaanden waren erg tevreden over het verloop van de ceremonie. Chantal en Otto zijn erg trots op Ilya, Chiel, Daan en Joey want zij hebben het geweldig gedaan en maakten ons zelf ook emotioneel: als je ziet als onze jeugd daar zo stoer staat maar dat het echt niet zomaar even iets was om te doen.

Dankjewel!

Nestor Otto de Vries