Roverscouts

Ben jij tussen de 18 en 21 jaar, heb je een eigen mening en heb je wel zin in leuke uitdagende uitstapjes? Word dan Roverscout en organiseer samen met andere jongeren je eigen kampen en activiteiten. Je kiest toffe uitdagingen waarmee je tijdens je Roverscoutsperiode bij Scouting Die Robben aan de slag gaat. Na of tijdens deze periode kun je, als je wilt, doorgroeien tot vrijwilliger waarbij je andere jeugdleden begeleidt.

De Roverscoutsperiode is de laatste periode die een scout als jeugdlid bij ScoutingDCIM100GOPRO doorbrengt. Vanaf 21 jaar is een scout namelijk geen jeugdlid meer. In deze laatste speltak hebben Roverscout geen begeleiding meer en bedenken ze zelf wat ze bij Scouting willen doen. Als Roverscouts ben je bezig met de uitdagingen die je zelf of gezamenlijk kiest. Of je nou chique dineert bij de MacDonalds, een avondje spelletjes speelt of juist zelf een film gaat maken, geen uitdaging ga je uit de weg.
Van Airsoften tot je eigen stapelbed knopen, van een bezoekje aan een museum tot een dropping ergens in Noord-Holland.

Studentenscouting
Voor Roverscouts die graag iets met Scouting willen doen, maar in een andere stad gaan studeren, is er naast je eigen Scoutinggroep ook studentenscouting. Studentenscouting is te vinden in grote studentensteden en is ideaal als je uitdagende Scoutingactiviteiten met het studentenleven wilt combineren.

Groepsactiviteiten
Scouting Die Robben doet ook mee aan activiteiten zoals de I-Scout en de Jota-Joti, bij deze activiteiten zijn de Roverscouts ook altijd van de partij. Tijdens deze activiteiten doen de roverscouts altijd enthousiast en fanatiek mee en gaan geen uitdaging uit de weg.

Overvliegen
Als je te oud bent geworden voor de Roverscouts vlieg je aan het begin van het nieuwe seizoen (na de zomervakantie) over naar de Stam.DSC_0139

Opkomsten
De Roverscouts hebben regelmatig op zaterdag opkomst in het clubhuis van scouting Die Robben of op locatie.
Lijkt het je leuk om eens een keer te kijken? Neem dan contact op met de Teamleider van de Roverscouts.