Uncategorized

MTB-toertocht Die Robben op zondag 29 september 2019

Zondag 29 september 2019: MTB-toertocht Die Robben Wieringerwerf

Cyclingteam Wieringermeer en Scouting Die Robben organiseren 29 september wederom een uitdagende MTB-toertocht door de bossen en landerijen van Wieringerwerf en Wieringen.

De toertocht wordt uitgezet in verschillende afstanden: 20, 40 of 60 kilometer en is ook geschikt om met kinderen te rijden.

De auto kunt u parkeren op het parkeerterrein bij zwembad De Terp, RSG Wiringherlant/ Zuiderzeehal, aan de Terpstraat of de Brink.

Let op: in verband met de drukte en veiligheid kan er niet worden geparkeerd op het parkeerterrein bij DWOW/Scouting.

Deelname kost € 6,00. Inschrijving is aan de start. De start is tussen 09.00-09.30 uur vanaf het clubgebouw van Scouting aan Pr. Irenestraat 19b in Wieringerwerf.

Wil je meer over onze tocht weten? Neem dan een kijkje op onze facebookpagina Scouting Die Robben – MTB tocht.

De MTB-toertocht Die Robben wordt uitgezet door het samenwerkingsverband Cyclingteam Wieringermeer en Scouting. Beide stichtingen zijn actief voor kinderen en hebben als doel om de contributie zo laag mogelijk te houden zodat het voor iedereen toegankelijk is.
De opbrengst van de toertocht komt dan ook geheel ten goede aan de organiserende clubs.
Cyclingteam Wieringermeer is een groep wielerliefhebbers die actief zijn in de Wieringermeer en heeft vooral als doel om de lokale jeugd enthousiast te krijgen voor het fietsen, te beginnen met het mountainbiken. Dit doen ze geheel belangeloos en de kosten worden gedekt door sponsoring. De kinderen betalen dan ook geen contributie. De lol in het fietsen staat voorop. Afgelopen jaar ging het team elke maandagavond met zo’n 30 kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar vanuit Wieringerwerf naar het Dijkgatbos waar gebruik wordt gemaakt van het mountainbikeparcours.
De activiteiten bij Scouting zijn heel afwisselend. De activiteiten zijn afgestemd op de leeftijdsgroep en het thema van die dag. Zo zijn een primitief kamp, een speurtocht, koken, een sport- en spelmiddag of een filmavond allemaal dingen die bij scouting gedaan kunnen worden. Bij veel activiteiten staat dus het samenwerken en de ontwikkeling van het kind centraal. Zo is scouting niet alleen heel erg leuk, het is ook heel leerzaam.