Uncategorized

De welpen van Scouting Die Robben snijden taart aan met Prins Paljas 1/3.

De welpen van Scouting Die Robben snijden taart aan met Prins Paljas 1/3.
De welpen van Scouting Die Robben hebben afgelopen zaterdag een taart aangesneden met Prins Paljas 1/3 van CV de Meerkoetelaars. Beide verenigingen hebben dit jaar namelijk iets te vieren. Dit jaar bestaan de welpen, de leeftijdsgroep van kinderen van 7-11 jaar, 100 jaar in Nederland. CV de Meerkoetelaars vieren dit jaar hun 66-jarig jubileum. Dat belooft een dolle boel te worden.

Welpen
De welpen zijn de grootste leeftijdsgroep van Scouting. Vanaf 1920 zijn de welpen een officiële speltak in ons land dus daarom is het dit jaar feest! In totaal zijn er bijna 30.000 welpen in Nederland, die elke week uitdagende activiteiten beleven tijdens de bijeenkomsten van Scouting. De welpen spelen in het junglethema, gebaseerd op het verhaal van het Jungleboek. Samen met spelfiguren Mowgli en Shanti beleven ze allerlei avonturen in de jungle. Welpen spelen bijvoorbeeld spannende bosspellen, oefenen met koken en doen creatieve programma’s. Ook gaan de welpen één keer per jaar op kamp, waar ze uitdagende spellen doen en veel leren.

Tijd voor Taart
Het jubileumjaar van de welpen start met het aanbieden van een taart aan een prestigieus persoon uit de gemeente. Omdat ook de Meerkoetelaars dit jaar jubileren leek het de welpenleiding leuk om De Raad van 11 uit te nodigen voor deze bijzondere gelegenheid. De dag bleek vol met verrassingen; Prins Paljas 1/3 onderscheidde Menno Hoekenga omdat hij al 37 jaar actief is bij Scouting Die Robben en ontving de scoutingvereniging daarnaast nog eens €111. Dit was de verdubbelde opbrengst van de IAMeerkoetelaars letters en was bestemd voor het goede doel.

We kijken terug op een prachtige start van het feestjaar.