Uncategorized

Jantje Beton Collecte 8 maart 2019

Geef aan de collectant zodat meer kinderen meer kunnen spelen

Van maandag 4 t/m 9 maart is de Jantje Beton Collecte. Dan gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen zodat meer kinderen meer kunnen spelen. Bovendien gaat 50% van de opbrengsten naar de clubs waar de collectanten zich voor inzetten.

Het belang van spelen

Spelen is belangrijk, en daarom zeggen wij: stop nooit met spelen. Kinderen moeten bewegen voor een gezonde ontwikkeling. En tijdens het spelen leren ze allemaal belangrijke dingen zoals vrienden maken en omgaan met tegenslagen. 3 op de 10 kinderen speelt niet of slechts een keer per week vrij buiten. Spelen houdt je vrolijk en open tegenover de wereld. Eigenlijk zou iedereen wat meer moeten spelen.

Over Jantje Beton

Daarom faciliteert Jantje Beton al bijna vijftig jaar spelen: van het begeleiden van het aanleggen van speelplekken, tot voorlichting bij gemeente en ouders. 

De collecte

Eén keer per jaar organiseert Jantje Beton een grote collecte. De leden van Scouting Die Robben gaan op vrijdagavond 8 maart collecteren in het oude gedeelte van Wieringerwerf en in de Planetenwijk. Zorgt u ervoor dat u wat kleingeld hebt klaarliggen? Wij bedanken u alvast hartelijk.

Samen met tienduizenden vrijwilligers halen we geld op, waarmee we zorgen dat meer kinderen meer kunnen spelen.

Meer informatie

Kijk op jantjebeton.nl/collecte